فرآیند تولید پارچه- قسمت اول
برای تولید پارچه دو فرآیند اصلی طی میشود. فرآیند ریسندگی و فرآیند بافندگی. در فرآیند ریسندگی پنبه خام به نخ تبدیل شده و در فرآیند بافندگی نخ به پارچه تبدیل میشود. در واقع برای تولید پارچه مهمترین و اصلیترین کار تولید الیاف است. تولید الیاف برای تولید پارچه به روشهای مختلفی انجام میشود. الیاف طبیعی با پروش ابریشم، الیاف گیاهی مانند پنبه و کتان با کشت در مزارع و پشم با پرورش دام تولید میشوند و الیاف مصنوعی نیز از طریق فرآیندهای شیمیایی مختلف ساخته میشوند.
اولین مرحله در فرآیند تولید پارچه، تولید مواد خام یا همان الیاف است که به روشهایی که گفتیم مواد اولیه به دست میآیند. الیاف مصنوعی نیز مانند پلی استر و نایلون با ریختن محلول پلیمر مذاب ساخته شده و سپس توسط فرآیندهای شیمیایی خاص، از سوراخهای یک دستگاه نخریسی تولید میشوند و رشته حاصل از آن پیچیده و این الیاف را تشکیل دهد. یعنی رشته های نخ را از دستگاههای مخصوص عبور میدهند و این رشتههای الیاف به هم تابیده شده و رشتههای ضخیم مناسب برای بافت تولید میشوند. در مورد پنبه، ابتدا بذرهای پنبه را از غلافهایشان خارج و سپس الیاف از غوزههای پنبه استخراج میشود.
بعد از به دست آمدن الیاف، مراحلی طی میشود که برای تولید پارچه ضروری است. این مراحل به ترتیب عبارتاند از:
تمیز کردن
اولین کار بعد از تهیه الیاف، تمیر کردن آنها از انواع آلودگیهاست. این فرآیند در رابطه با الیاف طبیعی مانند پشم اهمیت خود را نشان میدهد. بنابراین الیاف باید ابتدا شسته و سپس خشک شوند. در مورد پشم تمیز کردن یک فرآیند بسیار ضروری است که حتما باید در ابتدای کار انجام شود. سایر الیافها بعد از بافت پارچه هم ممکن است تمیز کردن انجام گیرد.
کاردینگ و شانه کردن
بعد از تمیز کردن الیاف ما با تودهای در هم تنیده از الیاف روبرو هستیم که در عمل به هیچ دردی نمیخوردند. بنابراین این الیاف را به دستگاه کارد منتقل میکنند تا از همه ناخالصیها پاک شده و رشتههای الیاف به صورت موازی مرتب شوند. همچنین تعدادی از الیافها با هم ترکیب شده و الیاف بلند و به صورت یک دست مخلوط میشوند. سپس دسته الیافهای بلند و باریک را به یک پایه بزرگ چرخان میپیچند. علاوه بر کارتینگ عملیات شانه زدن هم برای الیاف پشمی انجام میگیرد. با شانه زدن، الیاف کوتاه از بین میروند.
تاباندن الیاف
تاباندن الیاف شامل کشیدن الیاف و پیچیدن آن است که نتیجه این فرآیند رشته بهم پیوستهای نخ است. همچنین در این مرحله میتوان الیاف مختلف را با هم ترکیب کرده و الیاف جدیدی با ویژگیهای جدید ایجاد کرد. پیچاندن نخ برای دادن مقاومت به نخ انجام میشود. به علاوه تعداد پیچ در هر اینچ میتواند کیفیت نخ را تحت تأثیر قرار دهد. برای چرخش به سمت چپ از پیچ و تاب S و جهت چرخش به سمت راست از پیچ و تاب از پیچش Z استفاده میشود.
تکسچرایزینگ / Texturing
Texturing در لغت به معنای بافت سازی یا دارای بافت های ویژه نمودن است، یعنی به الیاف مصنوعی نظیر پلی استر، نایلون، آکریلیک و … را خواصی میدهند که به ویژگیهای الیاف طبیعی نظیر پنبه، پشم، ابریشم و غیره نزدیکتر بشوند. الیاف مصنوعی که تکسچره میشوند، خاصیت کشسانیشان بیشتر میگردد.
پیچیدن نخ روی بوبین
نخ و الیاف تولید شده در نهایت بر روی دوک (ماسوره خالی) پیچیده میشوند. دستگاه بوبین پیچ قادر هست تا نخها را به روی بوبینها بپیچند.
چله کشی
چله کشی فرآیندی است که در زمان تولید پارچه از بافت، نخهای تار بر روی یک نورد یا اسنو پیچیده میشوند.
آهار زنی
آهارزنی فرآیندی برای کمک به روند بافت است. این فرآیند به منظور کمک به مقاومت در برابر کشش در هنگام بافت و کاهش پارگی رشتههای نخ انجام میشود. در این مرحله از پلی وینیل الکل، پلی اکریلیک اسید، کربوکسی متیل سلولز یا نشاسته استفاده میشود.
در قسمت بعدی این نوشته درباره بافت پارچه، آهارگیری و رنگرزی پارچه صحبت خواهیم کرد.
تولید ماشین آلات نساجی در ایران توسط شرکت ارساء پویندگان صنعت تبریز
همان طور که میدانید صنعت نساجی صنعتی بزرگ و مهم است که نقش فوقالعادهای در کیفیت زندگی امروزی بشر دارد. به همین دلیل کارشناسان طراحی همیشه به دنبال بهترین و خاصترین ایدهها برای طراحی ماشین آلات نساجی بودهاند. از این رو شرکت ارساء پویندگان صنعت تبریز توانسته است با راهاندازی یکی از معتبرترین کارخانجات نساجی در ایران وارد عرصه ساخت ماشینآلات سبک و نیمه سنگین نساجی گردد. این شرکت با تولیدکنندگان مطرح جهان اقدام به ساخت این دستگاهها نموده و توانسته است خود را از جمله شرکتهای رقیب برندهای ترک بداند. خوشبختانه دستگاههایی که توسط شرکت ارساء پویندگان صنعت تبریز تولید میشوند از لحاظ کیفیت، حتی بهتر از دستگاههای خارجی و وارداتی میباشند. در صورتی که قصد خرید دستگاههای صنعت نساجی با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت را دارید میتوانید از مجموعه ارساء پویندگان صنعت تبریز خریداری نمایید.
دفتر فروش: 04132459561 تلفن تماس: 09917275471 واتساپ: 09917275471
نظرات کاربران